Denk jij ook mee over toekomst van Zwolle

P1040805.jpegmaandag 07 september 2020 11:33

Om iedereen een thuis te kunnen bieden, is het nodig dat Zwolle groeit. Dat stelt de Zwolse Omgevingsvisie. Daarin staat geschetst hoe de stad zich tot 2040 kan ontwikkelen. Raadslid Ruben van de Belt: “Het nieuwe aan deze benadering is dat er geen losse plannetjes meer zijn, maar dat er één visie voor de hele stad gemaakt wordt. Dat gaat over woningbouw, natuur, landbouw en klimaat, maar ook over een gezonde leefomgeving, ruimte voor ontmoeting en plekken om te spelen.” Doordat al deze onderwerpen in één visie terechtkomen moet er goed nagedacht worden over de samenhang. Dat is echt iets nieuws.

Natuurlijk zitten er ook spannende onderwerpen in de Omgevingsvisie, laat Ruben weten. “De afgelopen tijd borrelden er al emoties op over de groei van onze stad. Dat snap ik, want net als bij kinderen kan groeien pijn doen. Toch zien we om ons heen steeds vaker dat mensen geen woning kunnen vinden in Zwolle. Als we niets doen wordt de stad echt onbetaalbaar voor gewone gezinnen.”
In de visie is ook uitgewerkt  wat de maximale hoogte van gebouwen en andere voorwaarden zijn waar nieuwbouw aan moet voldoen. Over natuur rond de stad en vormen van duurzame landbouw is eveneens een visie gevormd. “Echt cruciale onderwerpen voor de toekomst van Zwolle”, aldus Ruben.

De komende maanden is er nog volop ruimte om mee te denken. Er start een ‘Tour de Zwolle’ om input uit alle wijken en bij allerlei inwoners op te halen. Ook in de gemeenteraad wordt er veel tijd aan de Omgevingsvisie besteed. De fractie van de ChristenUnie wil goed beslagen ten ijs komen en is benieuwd naar de ideeën van Zwollenaren. Ruben: “Alleen zo krijgen we een brede blik op wat we waarderen aan Zwolle en hoe we die kwaliteiten kunnen behouden, ook als de stad groeit”.

In oktober wordt er door de ChristenUnie een event georganiseerd waar je mee kunt denken over de Omgevingsvisie (informatie volgt). Ook kan je jouw ideeën per mail delen met Ruben door die te richten aan ruben@christenuniezwolle.nl

« Terug