ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over toenemend verkoop van lachgas in gemeente Kampen

lachgas (2).jpgwoensdag 11 september 2019 14:59

Steeds terugkerend wordt er in de media gesproken over toenemend gebruik van lachgas. In de afgelopen weken hoorden we ook hardnekkige geruchten dat lachgas eveneens overvloedig verkocht wordt bij verschillende horecazaken in Kampen. Als ChristenUnie maken wij ons hier ernstige zorgen over, en hebben we hier al meerdere keren aandacht voor gevraagd.

Risico’s van het gebruik van lachgas:
Onder andere de GGD schrijft uitvoerig over de risico’s van het gebruik van lachgas. Samengevat: het is slecht voor je brein (ontwikkeling), je longen kunnen bevriezen, een tekort aan zuurstof voor de hersenen, slechte concentratie en ga zo nog maar even door.

Aanpakken van verkoop en gebruik van lachgas:
In verschillende gemeenten in Nederland worden maatregelen genomen om de verkoop en het gebruik van lachgas aan te pakken. Ook de gemeente Kampen wil het gebruik van lachgas indammen, en de gemeenteraad heeft begin 2019 unaniem ingestemd met een plan van aanpak om middelengebruik tegen te gaan. Een van de voorstellen in het plan van aanpak is om gebruik van lachgas terug te dringen. Vanwege de hardnekkige geruchten en de risico’s van het gebruik van lachgas, wil de ChristenUnie nu weten hoe de stand van zaken is ten aanzien van de aanpak van lachgas, en de concrete voornemens horen om gebruik en verkoop van lachgas tegen te gaan.


ES
MW

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over toenemend verkoop van lachgas in gemeente Kampen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.