ChristenUnie bezorgd over de overlast van de eikenprocessierups in Zwolle

processie rups 1.jpegdonderdag 27 juni 2019 21:18

De eikenprocessierups zorgt in de deze dagen voor overlast. De ChristenUnie krijgt daarover bezorgde e-mails en ook de media berichten er veelvuldig over. Raadslid Jacob Raap: "Door het mooie weer zijn mensen graag buiten en dragen luchtige kleding, met onbedekte huid. Vaak zonder het te weten is er dan contact met de brandharen van de eikenprocessierups. Met als gevolg jeukende bulten, die gelukkig na verloop van tijd vanzelf verdwijnen."

Er lijkt volgens Raap sprake te zijn van een behoorlijke toename van de rups en daar komt bij dat de overlast niet beperkt blijft tot de maanden mei-juli. Ook in de andere maanden kan overlast ervaren worden, zeker bij een toename van het aantal nesten in Zwolle.

De toename van de eikenprocessierups en de ervaren overlast leidt tot veel vragen en ongerustheid. Vragen over de aanpak van de rups. Jacob Raap vervolgt: "Doet de gemeente de goede dingen en doen ze dat goed? Maar ook vragen over hoe het contact met de brandharen te voorkomen is. En waar een overlastgevend nest gemeld kan worden. Kortom is de voorlichting door de gemeente nog voldoende gezien de mate van overlast door de eikenprocessierups?"

Om op bovenstaande vragen antwoorden te krijgen heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen aan het college gesteld.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd over de overlast van de eikenprocessierups in Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > juni