ChristenUnie Ommen en Vechtdal Wonen in gesprek met inwoners

tiny house.jpgmaandag 27 mei 2019 08:56

Afgelopen dinsdag organiseerde ChristenUnie Ommen samen met Vechtdal Wonen, voorheen woningstichting De Veste een bijeenkomst voor inwoners van Ommen over het thema ‘Woonbeleid’. Tijdens deze avond konden inwoners vragen stellen, informatie op doen en werden ontwikkelingen gedeeld.

Een interactieve avond waarbij namens Vechtdal Wonen Rienk van der Meulen en Patricia Stronkhorst informatie en ontwikkelingen deelden met inwoners. Centraal stond de behoefte aan starterswoningen, woningen voor ouderen, wonen in de kleine kernen van Ommen of het buitengebied. Duidelijk werd dat de woningen betaalbaar moeten blijven voor iedereen.

Gerard Marsman vertelde namens de ChristenUnie in Ommen dat het belangrijk is dat er wordt gebouwd naar behoefte. Er moet eerst gekeken worden of er inbreiding kan plaatsvinden om daarna pas te kijken of de kernen moeten uitbreiden. Ook vindt de ChristenUnie dat er aandacht moet zijn voor het verkennen van nieuwe woonvormen, zoals Tiny Houses en erven waar jong en oud samenwonen.

Wethouder Bart Jaspers Faijer vertelde tot slot welke uitdagingen hij ziet op het gebied van wonen in Ommen. Hij geeft aan dat door landelijk beleid er nu ook gebouwd moet worden voor mensen die uit de GGZ en Jeugdzorg komen. Samen met de woningbouwcoöperaties zal worden gekeken hoe er ook voor deze mensen een passende woning kan worden gevonden. Samenwerking is daarbij van groot belang.

Een andere uitdaging in Ommen zijn de vrijkomende agrarische woningen en bedrijfspanden. Wanneer deze bebouwing leeg komt te staan is er niet altijd een nieuwe functie voor. Samen met de provincie gaat de gemeente aan de slag om te kijken hoe deze problematiek kan worden aangepakt. Hierin wordt tegelijkertijd ook gekeken naar de asbestproblematiek en hoe de overheid mensen kan meehelpen om dit op te ruimen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Ommen en Vechtdal Wonen in gesprek met inwoners'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.