ChristenUnie-SGP en Europese verkiezingen

DSC_0647b-20190512-07551197.jpgmaandag 13 mei 2019 10:01

Zaterdag 11 mei was Europarlementariër Peter van Dalen namens de ChristenUnie-SGP fractie van het Europees Parlement op bezoek in de regio.

In IJsselmuiden bracht hij een bezoek aan Noorland paprikakweker aan de Parallelweg. Er werd gesproken over de energietransitie, biologische bestrijding van ziekten en de Brexit. Daarna sprak de hele delegatie van lokale fracties van SGP en ChristenUnie veel Kampenaren op de Oude Straat.

Peter van Dalen zegt: “Europese en regionale samenwerking in duurzaamheid, landbouw en visserij is erg belangrijk. Europa is belangrijk voor de regio, zeker ook voor Zwolle, Kampen en Urk. Handel en ondernemen is grensoverschrijdend, net zoals milieu en transport. De EU is er voor de lidstaten, niet andersom. Het sleutelwoord is samenwerking’.”

Samenwerking?
Zeker. Wij zetten ons samen met andere Europese landen in voor bestrijding van belastingontduiking, mensenhandel, gedwongen prostitutie en antisemitisme. Wij gaan voor een rechtvaardig vluchtelingenbeleid en voor goede betrekkingen met Israël. Maar ook op het gebied van landbouw, handel, visserij, transport en zorg voor de schepping moeten we slim samenwerken.

Superstaat?
Zeker niet. De lidstaten bepalen zelf hoe ze omgaan met vraagstukken van leven en dood, met zorg, gezin en onderwijs. Nederland moet stoppen met het overdragen van bevoegdheden aan de Europese Unie. Brussel is niet onze hoofdstad. We hebben geen behoefte aan een Europees leger of een Europese minister van Financiën. We houden de touwtjes graag in eigen handen.

“Samenwerking Ja, Superstaat Nee”

HP

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP en Europese verkiezingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.