Foto's en toelichting van Plekken van Waarde in Ommen

fotowedstrijd plekken van waarde Ralph.jpgwoensdag 20 maart 2019 17:46

Hieronder staan de ingezonden foto's met motivatie voor de wedstrijd Plekken van Waarde in Ommen en omstreken

Margot Klarenbeek          -          Regge

Dit is een opname van zaterdag 20 oktober 2018, vroeg in de ochtend waar de Regge de Vecht instroomt. De zon komt op en er hangt een mist over het water. Prachtige plek om allerlei (water) vogels waar te nemen. Vooral ook de stilte behalve de geluiden van vogels brengt rust in je hoofd.

Hans ter Elst           -          Eerde Achterbroek

Deze plek is voor mij speciaal omdat daar de zorgboerderij de Meulenhorst gevestigd is, ik ben daar 1 dag in de week vrijwilliger. We doen daar samen met de deelnemers allerlei werkzaamheden i9n dat gebied, vaak in overleg met Natuurmonumenten. Dit gebied moet altijd zo blijven als dat het nu is, je hebt het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan, zo mooi!

Ralph Hamberg     -          Ommermars

Op de foto is de Ommermars te zien; genomen tijdens een zonsopgang. Dit is een mooi natuurgebied in ontwikkeling aan de rand van Ommen. Ik vind dit een mooie plek met veel potentieel. Het mooie is dat je er vanuit Ommen zo heen kunt lopen en dan gelijk kunt genieten van de mooie natuur van Ommen. Ik denk dat het gebied nog wel ontwikkeld kan worden, een aantal tips/ ideeën: een mooie uitkijktoren of een zijarm van de vecht zodat er een plek komt voor vogels en andere dieren.  Verder zou het mooi zijn dat er wilde bloemenweides voor vlinders en libellen komen.

Gerrit Kobes           -          Dante Zuid

Eén van de mooiste plekjes in Dante Zuid. Geliefd door velen. Dagelijks wandelen nogal wat Ommenaren, jong en oud, met of zonder hond, over het bruggetje. De foto is van december 2018, gemaakt met een iPhone. Helaas niet duidelijk te zien, maar op de brugleuning zitten naast meeuwen ook een paar mandarijn eenden. Jammer genoeg is het bruggetje door houtrot in zeer slechte staat. De laatste jaren heeft de gemeente geprobeerd het bruggetje begaanbaar te houden, maar door het aangebrachte plaatwerk is het gevaarlijk terrein geworden. Wat zou het mooi zijn, als de plaatselijke politiek besluit dit bruggetje een flinke opknapbeurt te geven, of nog beter geheel te vernieuwen!

Gina van Elburg     -       Junnerveldseweg

Landgoed Junne is onderdeel van een groot natuurgebied dat populair is onder recreanten. Er lopenfiets- en wandelroutes door het gebied, waaronder het Pieterpad.

In Junne zijn veel cultuurhistorische elementen zoals boerenhoeves, agrarische esgronden, houtwallen, stuifzanden en heidegebiedjes bewaard gebleven. 
De ligging is fenomenaal op een unieke plek in een bocht van de rivier de Vecht. 

Waar vind je nog zo'n buurtschap waar zoveel historie vrij toegankelijk is voor iedereen? Waar jong en oud kan genieten van de natuur, van de flora en de fauna? 

Wat mij betreft zou Junne veel meer aandacht moeten krijgen. Mijn idee is om een historische wandeling langs alle prachtige panden te organiseren en bij elke mooie boerderij een kort verhaal te laten plaatsen op een bord met de specifieke kenmerken van die boerderij en een stukje achterliggende geschiedenis. 

Mijn advies is: Ommen, geef Junne veel meer aandacht! Er zijn nog prachtige plekjes in Junne waar nooit iemand komt! De prachtige boerderij op de Junnerveldseweg volledig verscholen in het bos en aan de weidevelden, de mooie Junnerbaan, de Wiegmansweg, de Koedrift... Junne is zo mooi! 

Femmi van der Sleen       - Residentie De Stadshaghen

Deze fantastische plek nl. Residentie De Stadshagen aan de Dikkersstraat nr. 1
te Ommen is voor mij en vele bewoners met mij de mooiste plek.
Het is er heerlijk beschermd wonen met een prachtig uitzicht naar alle kanten.
Dicht bij het centrum en je wandelt en fietst naar vele kanten in de omgeving 
van Ommen. Indien je niet zo mobiel bent zijn er vele bewoners waar je een beroep
op kunt doen zeg maar ‘noaberplicht’, dat staat hier hoog in het vaandel en er wordt veel georganiseerd, je hoeft je niet te vervelen in De Stadshaghen te Ommen.
Ook al is af en toe vervelen ook niet verkeerd want daar komen de beste ideeën uit voort

« Terug

Reacties op 'Foto's en toelichting van Plekken van Waarde in Ommen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > maart