ChristenUnie reikt prijs uit aan winnaar beste idee duurzaamheid

DSC01682.JPGzaterdag 16 maart 2019 17:15

Wethouder Bart Jaspers Faijer reikte vanmiddag een regenton uit als prijs voor beste idee duurzaamheid aan Ommenaar Hendrik Dokter. Als een vervolgactie op de door ChristenUnie geïnitieerde motie STEENBREKER werd een wedstrijd uitgezet voor de Ommenaren voor beste idee gerelateerd aan duurzaamheid.

Als beste idee werd het idee van Hendrik Dokter aangemerkt. Het idee is een aansporing naar de gemeente Ommen toe om collectief regentonnen beschikbaar te stellen tegen een scherpe prijs, waardoor vele bewoners van de gemeente Ommen hiervan gebruik zullen gaan maken. Een mooi voorbeeld hoe relatief eenvoudig regenwater hergebruikt kan worden; een 'duurzaam idee'. 

Bij de uitreiking van de prijs bij familie Dokter door wethouder Bart Jaspers Faijer waren naast de familie Dokter aanwezig Jan Westert en GerritJan Ekkelkamp. 

De wethouder overweegt in kader van totaalplan duurzaanheid en energietransitie dit idee mee te nemen. Bart Jaspers Faijer is momenteel tevens de aanjager voor energietransitie binnen de provincie Overijssel. 

De gemeenteraad van Ommen pleit voor meer betrokkenheid van inwoners van Ommen bij de invulling en uitvoering van de plannen met betrekking tot duurzaamheid.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie reikt prijs uit aan winnaar beste idee duurzaamheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > maart