Minister Slob op bezoek bij basisscholen in Hellendoorn en Nijverdal

Arie Slob - Foto: Ruben Timmandonderdag 14 maart 2019 18:40

Zaterdag 16 maart brengt dhr. A. Slob, minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, op uitnodiging van de ChristenUnie een bezoek aan basisschool De Es in Hellendoorn en Basisschool De Schaapskooi in Nijverdal.

Dat het bezoek van de minister plaatsvindt bij deze 2 basisscholen is een bewuste keuze;
De Es is geselecteerd om de projecten Het Groene Eiland en tutoring onder de aandacht van de minister te brengen. Het project Groene Eiland is een gezamenlijk project om de omgeving van de school zo groen en uitdagend mogelijk te maken. Aan dit project hebben leerkrachten, leerlingen en buurtbewoners gewerkt. De plannen zijn met name tot stand gekomen door ondersteuning vanuit gemeente en provincie. Het project tutoring is een initiatief om het beroepsbeeld van leerkracht basisonderwijs op een positieve manier in beeld te brengen. Leerlingen van Reggesteyn hebben een bijbaan als tutor op de basisschool en ondersteunen leerlingen in het leerproces. Bij het bezoek zal Arie Slob alle informatie krijgen over de twee projecten, waarbij ook leerlingen laten zien hoe het werkt. 

De Schaapskooi is geselecteerd om de actieweek die de school heeft. Bij dit bezoek zal Arie Slob alle informatie krijgen over de actieweek die op De Schaapskooi gaande is, waarbij leerlingen zelf laten zien welke creatieve projecten zij bedacht hebben om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Beat Batten en de Stichting Hartekind.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00-10.45 uur               Basisschool De Es in Hellendoorn Noord Esweg 26, 7447 GB  Hellendoorn.
13.15-14.00 uur               Basisschool De Schaapskooi Kuperserf 47, 7443 HC Nijverdal.

« Terug

Archief > 2019 > maart