Brede Fractievergadering: energietransitie in Deventer

donderdag 07 maart 2019 19:30

Denk met ons mee over betaalbaar duurzaam wonen en het inpassen van duurzame energie in het Sallands landschap.

Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda's. De Tweede Kamer werkt aan het klimaatakkoord. De Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta krijgen een grote rol bij de Regionale Energiestrategie van regio West Overijssel (waar Deventer bij hoort). Ondertussen houdt de gemeente Deventer zelf "energietafels" en wordt er gesproken over meer windenergie, een visie op zonnepanelen in het buitengebied en gasloze woningbouw.

De energietransitie gaat plaatsvinden. De vraag is vooral hoe we dat voor elkaar gaan krijgen, wie het gaat betalen en wat we daarvoor willen doen of laten. En of het snel genoeg lukt om klimaatverandering enigzins te beperken.

Kortom het is een belangrijk thema voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen, maar ook in de gemeente Deventer zelf. Daarom organiseert de ChristenUnie in Deventer een brede fractievergadering. Deventenaren Arie de Niet (kandidaat voor de Provinciale Staten Overijssel), Janneke Lindenholz (kandidaat voor Waterschap Drents Overijsselse Delta) en Jasper Buist (steunfractielid Deventer) zullen ook aanwezig zijn. We nodigen u van harte uit om mee te denken over de keuzes die de komende tijd lokaal en provinciaal moeten worden gemaakt. De focus zal liggen op woningbouw (hoe krijgt iedereen een betaalbaar, duurzaam huis) en ruimtelijke inpassing (windmolens, zonnepanelen in het landschap).

Locatie: De Ulebelt

Tijd: 19.30 uur inloop, 20.00 uur start

« Terug

Reacties op 'Brede Fractievergadering: energietransitie in Deventer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > maart