ChristenUnie ziet kansen voor Holtenbroek met nieuwe visie op Zwarte Water zone

20190131 Zwarte Water.jpegdonderdag 31 januari 2019 20:56

In de Zwolse gemeenteraad werd op 21 januari een visie op het gebied rond het Zwarte Water vastgesteld. In de visie wordt een antwoord geformuleerd op de vraag of het Zwarte Water een barrière wordt die overwonnen moeten worden of dat het gebied kansen en mogelijkheden biedt voor de toekomst. De grote aanjager om eens goed naar dit gebied te kijken was de noodzaak voor een dijkverhoging. Steeds duidelijker wordt dat er enorme kansen zijn voor Holtenbroek om het nog beter te verbinden met de ‘overkant’: Stadshagen. 

Met de rug naar het water
Nog geen 60 jaar geleden was het gebied rond het Zwarte Water een optelsom van boerderijen, paarden en wagens en een rivier die van groot belang was voor de aan- en afvoer van goederen voor Zwolle. Nu hebben we het over een geweldig rijk ingevuld gebied waar de oude en de nieuwe ‘nieuwbouw’ van Zwolle, Holtenbroek (1958) en Stadshagen (1997), verbonden worden met het Zwarte Water.   

Wat hierbij opvalt is dat Holtenbroek met de rug naar het Zwarte Water is gebouwd en dat er in het gebied havens, flats en veel groen zijn te vinden. Dit is op dit moment niet altijd toegankelijk en uitnodigend.

Groene kaden 
De ChristenUnie heeft in de gemeenteraad gepleit om juist nu gebruik te maken van de kansen die er zijn om de kwaliteiten van dit gebied te versterken. Met nieuwe (water)woningen, voorzieningen en het versterken van uitnodigend groen komt er een nieuwe impuls voor het gebied rond het Zwarte Water. Het versterkt Holtenbroek en de voorzieningen van deze wijk. En met nieuwe, groene kades is het mogelijk om meer te genieten van dit bijzondere gebied in de stad. 

Bewoners betrekken
Uit de voorbereidende sessies met bewoners uit het gebied zijn verschillende reacties naar boven gekomen die verwerkt zijn in de visie. Nu komt het er op aan deze goed uit te werken in verschillende plannen. Zo zijn er goede oplossingen nodig voor de verkeersontsluitingen en het parkeren in de wijk. We hebben de wethouder gevraagd bij de uitwerking van de plannen de bewoners volop te betrekken”, aldus raadslid Reinier Mulder.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie ziet kansen voor Holtenbroek met nieuwe visie op Zwarte Water zone'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.