Startups en schepping

20181203 Startups.jpgdonderdag 03 januari 2019 17:55

Tussen de 3D printers en geheime projecten in oude fabriekshallen aan de Ceintuurbaan, had de Zwolse raad op 3 december 2018 een informatieronde over beleid gericht op startups en startende ondernemers. Dat was weer eens wat anders dan de microfoons en formele vragenrondes in het stadhuis zoals we dat gewend zijn. Tussen de presentaties en vraaggesprekken door kregen de raadsleden een rondleiding langs een aantal startups dat bij het Green PAC iLab aan het ondernemen is. Allemaal heel verschillende bedrijfjes met andere ambities en producten, maar wat ze delen is dat ze circulair willen zijn, duurzaam en waar het kan ook nog sociaal. Juist daarom zitten ze bij het Green PAC iLAb. 

Ruben van de Belt, die zich in de raad vooral bezig houdt met duurzaamheid, vertelt:

Ik luisterde naar het verhaal van drie jonge ondernemers die met hun bedrijf Forest Living werken aan duurzame en modulaire woningen op basis van plantaardig polymeren. Ik kreeg het gevoel alsof zij een cadeautje aan het uitpakken waren. Niet omdat het ze in de schoot geworpen werd, maar wel omdat zulke innovatieve technologie eigenlijk iets laat zien van wat allang in de schepping verborgen ligt. Menselijke creativiteit en de juiste intenties kunnen dat naar boven halen, zodat we zien wat voor moois de schepping allemaal in zicht draagt. Maar ook hoe we daarmee de schepping recht doen, namelijk door duurzame geproduceerde en sterk geïsoleerde woningen te bouwen voor lage kosten. Prachtig hoe ondernemerschap daar aan kan bijdragen!"

De gemeente heeft de taak zulke startups zo goed mogelijk te faciliteren. Gelukkig doet de gemeente Zwolle dat al heel goed, werd ons door de ondernemers verteld. Er is altijd ruimte voor verbetering en de wethouder zei daarvan werk te gaan maken. Zo is er behoefte aan grotere bedrijfsruimte, nu een aantal startups flink groeien. "In de tussentijd”, aldus Ruben, "laat ik me verwonderen door wat er allemaal in de schepping al verborgen ligt: alle oplossingen voor klimaatverandering!"

 

« Terug

Reacties op 'Startups en schepping'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.