Waardig Ouder Worden!

Foto Waardig-ouder-worden-manifest-facebook.jpgzaterdag 22 december 2018 09:21

Nederland telt een grote diverse groep ouderen, en deze groep zal richting 2030 alleen maar groter worden. Aandacht voor waardig ouder worden, is in 2017 ontstaan op initiatief van ChristenUnie, Omroep Max en ouderenbond KBO-PCOB. Het door deze organisaties ondertekende manifest is door het huidige kabinet overgenomen in het regeerakkoord. En in de huidige kabinetsperiode is hiervoor eveneens geld beschikbaar gesteld.

Volgend op het initiatief van ChristenUnie, Omroep Max en ouderenbond KBO-PCOB, heeft ChristenUnie Kampen door ondertekening van een actieplan een belofte gedaan. We hebben beloofd om ons speciaal in te zetten om de ouderen een waardevolle plek te geven in onze samenleving. Ouder worden kan samen gaan met een toenemende kwetsbaarheid, zowel op fysiek, sociaal als geestelijk gebied. Wij willen ons inzetten voor goede zorg, begeleiding en ondersteuning en goede huisvesting voor ouderen, en in activiteiten die eenzaamheid tegengaan. Dit kunnen we niet alleen.

Samen met ChristenUnie Kampen hebben op 17 maart 2018 11 ouderen-, zorg- en welzijnsorganisaties het actieplan ondertekend:
-PCOB Kampen
-PCOB IJsselmuiden
-PCOB Zalk
-Senioren Sociëteit
-Welzijn Kampen
-PGVZ
-Curadomi Thuiszorg
-NPV
-Present
-IJsselheem
-Icare

In november 2018 heeft de ChristenUnie een motie ingediend. Het college heeft beloofd in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van lokale zorgverleners en zorgvragers om beschikbaarheid en behoefte van een hospice in de gemeente Kampen te verkennen;

Wij blijven u informeren over onze inspanningen. Ons actieplan,updates en nieuwsbrieven vind u in de bijlage.

MW

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan WOW definitief.pdf412,5 kBapplication/pdfdownload
Motie Hospice november 2018.pdf121,9 kBapplication/pdfdownload
Nieuwsbrief I WOW-converted.pdf145,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Waardig Ouder Worden!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.