ChristenUnie vraagt om onderzoek Hospice

DSC_0752.JPGvrijdag 16 november 2018 16:55

Op maandag 12 november en woensdag 14 november vond in de raadzaal de behandeling plaats van de perspectiefnota 2019 – 2022 en programmabegroting 2019. Tijdens de algemene beschouwingen kondigde fractievoorzitter van de ChristenUnie Jan Willem Schutte een motie “Hospice” aan.

Deze motie vraagt het College om een onderzoek te doen bij vertegenwoordigers van lokale zorgverleners en zorgvragers, naar de behoefte aan en initiatieven voor een hospice binnen onze gemeente.

De ChristenUnie heeft zich in de coalitieonderhandelingen hard gemaakt om het programma Waardig Ouder Worden op te nemen in het coalitieakkoord. Daar is nu te lezen: ‘We willen toe naar een voorzieningenniveau waardoor inwoners waardig ouder kunnen worden in Kampen’. Zorg, en ook versterking van palliatieve zorg is een belangrijke speerpunt in ons programma. We vinden als ChristenUnie dat waardig ouder worden namelijk meer is dan waardig leven. Waardig ouder worden is eveneens de mogelijkheid om waardig te kunnen sterven.

De gemeente Kampen heeft geen hospice en ook worden er nauwelijks bedden geboden voor palliatieve zorg. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er in de gemeente Kampen – met meer dan 50.000 inwoners – voldoende plaatsen beschikbaar zijn waar palliatieve zorg wordt geboden aan ouderen of ernstig zieken. Zodat mensen kunnen sterven op de plaats die zij wensen, of dit nu thuis, in een hospice of in een verpleeghuis is. Mensen moeten in ook in hun laatste levensfase omringd worden met liefde en goede zorg.

De motie, die mede is ingediend door CDA , GL, GBK, SGP, KS en PvdA, werd overgenomen door het college. Wethouder Jan Peter van der Sluis beloofde de raad uiterlijk 1 juli 2019 te informeren over de uitkomsten van het verkennend onderzoek.

MW

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt om onderzoek Hospice'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > november