Nieuwe kansen voor Weezenlanden Noord

Weezenlanden Noordmaandag 05 november 2018 07:55

De ChristenUnie is enthousiast over de nieuwe plannen voor Weezenlanden Noord, waarin de leefbaarheid in het gebied en de wensen van de huidige bewoners centraal worden gezet.

In oktober presenteerden woningbouwcorporatie Openbaar Belang en wethouder Ed Anker de plannen voor een bijzonder gebied dichtbij de stadsgracht, het Provinciehuis en de Rechtbank. In de jaren ‘50 van de vorige eeuw werden achter het gebouw van de Thorbecke Scholengemeenschap flats gebouwd met meer dan 200 woningen. De huidige woningen zijn verouderd en vragen om nieuwbouw.

De afgelopen jaren heeft Openbaar Belang samen met bewoners hard gewerkt aan nieuwe plannen om in het gebied 300 tot maximaal 500 nieuwe woningen te bouwen. Uitgangspunt in de plannen zijn dat de huidige bewoners terug kunnen keren met dezelfde woonlasten en dat in alle fasen eerst met de huidige bewoners wordt gecommuniceerd. Raadslid Reinier Mulder geeft aan dat de ChristenUnie tevreden is over de plannen, waarin wordt zocht naar een goede manier om de parkeerdruk vooral onder het maaiveld op te lossen. Er ontstaat ruimte voor groen en opvang van water, waardoor hittestress wordt voorkomen.

Tijdens de presentatie vroeg de ChristenUnie vooral aandacht voor bouwen met de menselijke maat, waarbij veel aandacht moet zijn voor de levendigheid van het gebied. Geen anonieme flats, maar aangename bouw met veel aandacht voor de begane grond. Daar moet naast wonen ook ruimte zijn voor een peuterspeelzaal of een leuk winkeltje, waarbij het groen in het gebied rond het Almelose kanaal en het Weezenlandenpark wordt versterkt. Reinier Mulder: “De ChristenUnie is niet tegen hoge gebouwen, maar wil wel dat er goed wordt afgestemd met andere hoge gebouwen in onze (binnen)stad. Dus niet hoger dan de Peperbus en rekening houdend met zichtlijnen naar de watertoren en de ‘vlaggenmast’ van het provinciehuis”.

« Terug

Reacties op 'Nieuwe kansen voor Weezenlanden Noord'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > november