ChristenUnie blij met eerste opbrengst versimpelteam

Versimpelteam.jpegmaandag 29 oktober 2018 21:10

De informatie van de overheid moet begrijpelijk zijn. En moet uitgaan van vertrouwen in plaats van uitgaan van wantrouwen.
Dat is hoe het Zwolse versimpelteam kijkt naar uitgaande brieven van de gemeente. De ChristenUnie is blij met de eerste opbrengst van het Zwolse versimpelteam. Er wordt veel meer vanuit het perspectief van de inwoners gedacht, zowel bij de brieven als op de website van de gemeente.

Dit was ook precies waarom ChristenUnie raadslid Wietse de Boer 2 jaar geleden met initiatief nam voor een Zwols versimpelteam.
ChristenUnie raadslid Wietse de Boer: "Door te ingewikkelde communicatie lopen vooral laagopgeleide ouderen, nieuwe Zwollenaren en mensen met een beperking risico om af te haken. Dat moeten we voorkomen."

Onlangs bracht burgerraadslid Ronald Buitenhuis en raadsleden Jolien Elshof-Rook en Wietse de Boer een werkbezoek aan het versimpelteam.
De Boer: "De eerste opbrengsten zijn veelbelovend. De brieven zijn veel duidelijker. Zowel door ander taalgebruik als ook door gebruik van pictogrammen en een tijdbalk. Op deze manier kunnen Zwollenaren meer gebruik maken van ondersteuning of voorkomen dat kosten oplopen als zij geld moeten terugbetalen."

Bijkomend voordeel is dat veel juridische procedures voorkomen kunnen worden. Dat blijkt in elk geval uit ervaringen van de gemeente Enschede.
Het versimpelteam ziet nog veel kansen om teksten te vereenvoudigen. Een van de plannen is om brieven te voorzien van een QR code zodat de ontvangers de brief op hun smartphone voorgelezen wordt.

De ChristenUnie is blij dat het initiatief van raadslid Wietse de Boer zo goed wordt opgepakt. En zou graag zien dat ook banken, verzekeraars, scholen en energiebedrijven werk maken om hun communicatie te vereenvoudigen zodat mensen niet afhaken maar kunnen blijven meedoen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie blij met eerste opbrengst versimpelteam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.