ChristenUnie blij met plan voor Groene Hart

0001donderdag 18 oktober 2018 08:10

Maandag 15 oktober werd het inrichtingsperspectief voor het Groene Hart besproken.
Er wordt al ruim 10 jaar gesproken over de inrichting van het Groene Hart en nu is er een inrichtingsperspectief. Daar zijn we als ChristenUnie blij mee.

In december van 2017 heeft de Gemeenteraad ingestemd met een  aantal belangrijke ontwerpkeuzes waarmee het ontwerpproces verder kon worden uitgevoerd. Dat is gedaan. We constateren als ChristenUnie dat betrokken ambtenaren zowel de inhoud en ook het proces goed hebben vormgegeven samen met heel veel betrokken mensen.

Het Inrichtingsperspectief is een integraal ‘plan’ want het bevat paden voor wandelaars, brede watergangen, sporttoestellen, een voedselbos, een onderkomen van een duikvereniging en de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Er zal wat beplanting verdwijnen maar veel nieuwe beplanting bij komen. Op de multifunctionele weide kun je picknicken. Het Groene Hart wordt autovrij. Speciaal is de nieuwe skatebaan. De skaters hebben daar zelf een positieve bijdrage aan geleverd door de gemeenteraad vorig jaar te vragen om een nieuwe plek voor de grote groep skaters.

Zie voor details het inrichtingsperspectief.

De ChristenUnie staat achter het inrichtingsperspectief en beseft dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt voor de komende 5 jaar. Het bedrag is bijna gedekt in de financiële plannen van de Gemeente. De VVD en de SGP waren kritisch over de kosten. Een derde van het bedrag gaat naar het veiliger maken van de Flevoweg en Korte weg. Dat werd hoog tijd.

De hele raad was zeer tevreden over de manier waarop bewoners, verenigingen en andere betrokkenen hebben mogen meewerken aan het inrichtingsperspectief. Jesse Weers liet namens alle skaters blijken heel blij te zijn met de aanpak. Hij zegt dat er geluisterd is en voor de jongeren een goede plek is gevonden. Het nieuwe skatepark komt op de plek waar nu de hondenuitlaatplek is.

Het Groene hart vormt straks samen met het Stadspark, een centrale plek met meer mogelijkheden voor de inwoners van onze gemeente.

 

HP

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijlage_3_-_Inrichtingsperspectief_Groene_Hart_A3_05jul18 (1)6,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie blij met plan voor Groene Hart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.