ChristenUnie bezorgd over komst coffeeshop Vechtstraat

coffeeshopvrijdag 28 september 2018 17:47

Zeer teleurstellend!” Dat is de reactie van ChristenUnie raadslid Wietse de Boer nadat de burgemeester onlangs bekend maakte dat de coffeeshop in de Vechtstraat er toch kan komen.

De  burgemeester heeft besloten dat de ingediende zienswijzen geen belemmering vormen om een vergunning voor 10 jaar af te geven. Daardoor lijkt de weg vrij voor de ondernemer om de coffeeshop te openen. Alleen de bezwaarprocedure kan daar nog een stokje voor steken.

De Boer: ‘Ik vind het ongelofelijk. De zorgen van omwonenden, ondernemers en het RIBW waren voor ons zeer herkenbaar. Dus het is enorm teleurstellend dat de vergunning toch wordt afgegeven. De komst van een coffeeshop op deze plek zal namelijk veel invloed hebben op verkeersveiligheid, op kwetsbare bewoners en op de plannen voor het upgraden van het winkelgebied’.

De ChristenUnie wil nu graag het drugsbeleid aanpassen, zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. De Boer: “Er moet een ruimere afstand tot scholen komen, zodat er geen 250 meter maar bijvoorbeeld 500 meter wordt gerekend. Ook zou meer rekening moet worden gehouden met een zorginstelling in de buurt.” 

Voor de Vechtstraat zal dat geen effect meer hebben. Daar gaat de ChristenUnie nu actief monitoren wat de effecten zullen zijn op de buurt en de verkeersveiligheid en zal zonodig dit onderwerp opnieuw aan de orde stellen in de gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd over komst coffeeshop Vechtstraat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.