ChristenUnie Zwolle stelt vragen over hindernissen voor circulair ondernemerschap in Zwolle

Zwolle binnenstadmaandag 27 augustus 2018 20:51

Als ondernemers met circulaire ambities gehinderd worden door gemeentelijk beleid moeten we kijken of het mogelijk is daar toch ruimte in te maken.

Jolien Elshof-Rook, raadslid namens ChristenUnie Zwolle:

De overstap naar een circulaire economie hangt af van de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsconcepten. Die passen lang niet altijd binnen het bestaande beleid. Volgens ons moet dat dan waar nodig en wenselijk aangepast worden, want circulaire bedrijfsconcepten zijn echt de toekomst.”

Net als veel andere steden spant ook Zwolle zich in om over te schakelen naar een circulaire economie. Deze transitie is misschien nog wel groter dan die op andere terreinen omdat het de hele economie beslaat. Elshofs collega Ruben van de Belt zegt over een artikel van het Financiële Dagblad van 25 juli 2018:

Er wordt een beeld geschetst van Zwolle als een stad die wel circulair wil zijn maar waarbij ondernemers die circulair willen ondernemen in de praktijk daarvan belemmeringen ervaren door gemeentelijke regelgeving. Dat is ontzettend jammer en voor ons een reden het college vragen te stellen.” De fractie is vooral benieuwd of er met circulair ondernemers die tegen gemeentelijke regelgeving aanlopen gezocht wordt naar oplossingen, of dat er meer structurele maatregelen nodig zijn om experimenteerruimte te scheppen.  

Klik hier voor de vragen die aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld.

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Zwolle stelt vragen over hindernissen voor circulair ondernemerschap in Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.