ChristenUnie steunt voorstel nieuwe winkelverordening niet

Beeld Grote Markt Engel Michaelvrijdag 15 juni 2018 08:57

Via een wijziging in de winkelverordening geeft de gemeente aan ondernemers de vrijheid om zelf te bepalen of zij op zondag open gaan. De ChristenUnie steunt deze nieuwe winkelverordening niet.

Raadslid Jolien Elshof: “Ons standpunt over de koopzondagen is onveranderd. Het is een geschenk dat we een gezamenlijke rustdag hebben. Dat koesteren wij en dat gunnen wij ondernemers. Daarbij denken wij ook aan de werknemers in de detailhandel. Een uitbreiding van het aantal koopzondagen stelt hen voor moeilijke keuzen. De ChristenUnie staat naast hen en gunt hen hun vrije rustdag.“

Als fractie van zeven zetels in een raad met 39 zetels zal de ChristenUnie tegen dit voorstel stemmen. Ook in het college van burgemeester & wethouders hebben de ChristenUnie-wethouders tegen het voorstel gestemd.

Als de nieuwe winkelverordening door de raad wordt aangenomen, zal Citycentrum Zwolle met ondernemers in gesprek gaan om tot een door ondernemers gedragen voorstel te komen voor een programma van koopzondagen. In dat programma zal het bijzondere karakter van de zondag worden gerespecteerd. De ChristenUnie roept ondernemers op om hun standpunt over dat programma bij het Citycentrum kenbaar te maken.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie steunt voorstel nieuwe winkelverordening niet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.