Afscheid wethouder Veldhoen.

foto 1woensdag 13 juni 2018 22:04

Op dinsdag 12 juni heeft Gerrit Jan Veldhoen zijn functie als wethouder voor de gemeente Kampen beëindigd. Ook de wethouders Spaan en Spijkerman namen die middag afscheid.

Burgemeester Koelewijn prees Gerrit Jan om zijn vasthoudendheid en zijn grote bijdragen aan de waterveiligheid voor de stad. De discussies over het Reevediep, het dorp Reeve en het Grondbankdossier benoemde Koelewijn als moeilijke dossiers. Elke vertrekkende wethouder vergeleek hij met een dier. Hij vergeleek Gerrit Jan met een forel. Een forel is een sterke vis die tegen de stroom opzwemt en grote prestaties levert. Als cadeau kreeg hij van onze breed lachende burgemeester een rubberboot en een “tewaterbon”.

Fractievoorzitter van de ChristenUnie Jan Willem Schutte keek voor de gelegenheid terug in de tijd. In 2011 moest de ChristenUnie, na het vertrek Bert Boerman, op zoek naar een nieuwe wethouder. Gerrit Jan was eerder wethouder in Oldebroek en vond een nieuwe uitdaging in de gemeente Kampen. “Hij ging wonen in onze mooie binnenstad en is een echte Kampenaar geworden”. Jan Willem sprak zijn waardering uit voor zijn inzet, moed en loyaliteit aan de Gemeente kampen. “Je hebt geen makkelijke bestuursperiode meegemaakt in de afgelopen tijd. En je bleef altijd optimistisch en bleef er voor gaan. Je hield koers ondanks dat het wel eens tegen zat. En met name die strijdvaardigheid en vasthoudendheid kenmerken jou als bestuurder. We wensen jullie Gods Zegen toe”.

Gerrit Jan zelf was in zijn dankwoord nuchter maar ook trots over de vele zaken die hij voor Kampen heeft kunnen realiseren. Ook heeft hij dingen niet af kunnen maken maar dat hoort erbij. Lange tijd stond hij stil dat hij dit mooie werk alleen heeft kunnen doen dankzij de steun van zijn vrouw Dickie. Hij bedankte haar speciaal hiervoor. Wat hij en Dickie de komende tijd gaan doen is nog onduidelijk. Motor rijden zeker en verder zien Gerrit Jan en Dickie wel wat er op hun pad komt.

 

HP

 

 

« Terug

Reacties op 'Afscheid wethouder Veldhoen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.