Vervolg coalitieoverleg en kandidaten voor wethouderschap

discussiemaandag 30 april 2018 14:42

Jan Westert

Het coalitieoverleg in Ommen vraagt veel tijd van de onderhandelaars. De afgelopen week hebben de partijen CDA, LPO en ChristenUnie een paar keer om tafel gezeten

De gemeentelijke financiën zijn toegelicht. Dat is belangrijk om de speelruimte met elkaar te verkennen. Wat valt er te investeren en wat ligt er vast. Het is duidelijk dat het Ommen beter gaat dan de afgelopen jaren, maar de financiële ruimte is begrensd. Investeren en gemeentelijke lasten verlagen valt dus niet zo maar bij elkaar te brengen. Een ander thema is de gemeentelijke organisatie. Dat is niet meteen een spannend politiek onderwerp, maar wel een belangrijke randvoorwaarde om als gemeente goed te kunnen functioneren. Gelijktijdig moet je als coalitie en politiek wegblijven van de bedrijfsvoering van het gemeentelijk apparaat. Er ligt een houtskoolschets, die de basis moet zijn om beleid verder uit te werken. 

Het belangrijkste thema was wel de wethouders, die de coalitiepartijen in het vizier hebben. Voor het CDA (Ko Scheele) en LPO (Leo Bongers) waren de kaarten als geschud. De ChristenUnie had de wens om een kwalitatief sterke wethouder te leveren, maar moest daarvoor wel buiten de eigen gemeentelijke grenzen op zoek. De kandidaat-wethouder hebben we gevonden in de persoon van Bart Jaspers Faijer.

Bart is nu nog wethouder in Staphorst, waar hij de afgelopen tijd veel en goed werk heeft verricht voor de ChristenUnie. Hij wil graag verder in Ommen, een gemeente die hij als oud-directeur van Stimuland goed kent. Hij beschikt over een breed netwerk in de provincie Overijssel. Voor de ChristenUnie schrijft hij aan een nieuw provinciaal programma in Overijssel. Landelijk heeft hij goede contacten en Bart Jaspers is een mensenmens. Hij legt gemakkelijk relaties, is integer en betrouwbaar. Voor de ChristenUnie in Ommen is hij daarmee de kandidaat, die we graag een bijdrage aan het nieuwe college van B&W in Ommen zien leveren. Bart Jaspers Faijer zal zich t.z.t ook wel persoonlijk aan u komen voorstellen. Er is nu een weekje rust en dan gaat het gesprek over de coalitie in Ommen een vervolg krijgen. De basis voor een goede onderhandelingsproces is een goede sfeer en die is er tussen de partijen.

« Terug

Reacties op 'Vervolg coalitieoverleg en kandidaten voor wethouderschap'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > april