Eerste mijlpaal in coalitievorming

DSC_0831donderdag 12 april 2018 08:34

Alle politieke partijen hebben dinsdagavond 10 april ingestemd met het voorstel van informateur Remmelt de Boer. Zijn voorstel voldoet aan de criteria die hij bij zijn informatieronde mee heeft gekregen. De gesprekken om te verkennen of een coalitie mogelijk is tussen ChristenUnie – GBK - GroenLinks en CDA kunnen beginnen.

Dit was een 1e mijlpaal in het proces van coalitievorming.Daar zijn we als ChristenUnie blij mee. Bij veel partijen overheerste de instemming om ‘voortvarend’ aan de slag te gaan.

Voor Kampen is het ook een historische dag omdat de bespreking van een dergelijk moment in de raadzaal plaatsvond. De publieke tribune zat vol met belangstellenden.

De komende weken gaan we als ChristenUnie samen met de genoemde partijen aan de slag. Er zijn veel gesprekspunten. Volgens de informateur hebben de top 5 aan programmapunten van deze partijen veel overeenkomsten. De inbreng van de andere partijen wordt ook gebruikt om tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen te komen. Belangrijke momenten en volgende mijlpalen zullen in de openbaarheid worden besproken. Blijft ons dus volgen in de stappen om te komen tot een nieuwe coalitie voor onze mooie gemeente Kampen.

 

« Terug

Reacties op 'Eerste mijlpaal in coalitievorming'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > april