Installatie nieuwe raad

2018-wouter-jeanet-installatiedonderdag 29 maart 2018 17:30

De nieuwe ChristenUnie-fractie is op witte donderdag 29 maart in de gemeenteraad beëdigd door burgemeester Arjen Gerritsen. De fractie bestaat uit Wouter Teeuw en Jeanet Buikema.

Ieder raadslid legt bij de beëdiging in de gemeenteraad de eed of de belofte af. "Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de gemeenteraad te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd. Ik zweer (verklaar en beloof), dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt oplegt getrouw zal vervullen."

Wie de eed aflegt, moet vervolgens de twee voorste vingers van zijn rechterhand aaneengesloten opsteken en daarbij de woorden uitspreken: "Zo waarlijk helpe mij God almachtig." Wie de belofte aflegt, spreekt de woorden: "Dat beloof ik". De ChristenUnie-fractie heeft de eed afgelegd. Op onze facebook pagina vind u hier enkele foto's van.

« Terug

Reacties op 'Installatie nieuwe raad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart