Installatie raad 2018 - 2022

20180326 Jurgen-Hadassadonderdag 29 maart 2018 20:12

De verkiezingsuitslag betekent voor de ChristenUnie dat zij de komende periode twee zetels in de raad van Enschede heeft.

Als eerste krijgt een zetel lijsttrekker Jurgen van Houdt met 1860 stemmen. In de afgelopen periode heeft hij de stad gediend met zijn wethouderschap voor onder meer Zorg, Sport en Integratie. Daar heeft hij zich met hart en ziel voor ingezet. In de campagne heeft hij in veel debatten de standpunten van de ChristenUnie verwoord. Inmiddels is Jurgen van Houdt voor de ChristenUnie-achterban en voor de stad Enschede een vertrouwd gezicht.

Een 'nieuw' gezicht is Hadassa Meijer-IJtsma met 404 stemmen. Op de kandidatenlijst stond zij op de derde plaats. Voor haar is de tweede zetel. Dit betekent dat zij met voorkeursstemmen in de raad is verkozen. Al eerder heeft Hadassa Meijer in de raad gezeten. De politiek en het politieke ambacht zijn voor haar al vertrouwd. Binnen de ChristenUnie heeft ze verschillende functies gehad. Ook in Enschede kennen veel mensen Hadassa Meijer en waarderen haar inzet. Dat blijkt ook wel uit de vele stemmen die op haar zijn uitgebracht.

Deze uitslag betekent dat Henri de Roode niet in de raad is gekozen. Hij stond op plek 2. Dat is vanzelfsprekend een teleurstelling voor hemzelf. Hij zit vooralsnog op de ‘reservebank’.

Als u wilt weten hoeveel stemmen de andere kandidaten hebben gekregen klik hier.

« Terug

Reacties op 'Installatie raad 2018 - 2022'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart