Schot in ChristenUnie-plan voor betere bus Aalderinkshoek

IMG_20171123_104434woensdag 21 maart 2018 11:45

Op aandringen van de ChristenUnie heeft het college van B&W laten weten dat onderzocht gaat worden of de bus naar Wierden via de Aalderinkshoek kan gaan rijden. Er zit dus schot in de zaak. Goed nieuws voor alle OV-reizigers!

Eind vorig jaar heeft de ChristenUnie het plan geopperd om buslijn 95 (toen nog lijn 80, naar Wierden) door de Aalderinkshoek te laten rijden. Aanleiding was het opheffen van stadsbuslijn 25 en vervangen door buurtbus 525, met alle problemen van dien. Met buslijn 95 zou de Aalderinkshoek weer een volwaardige, frequente bus kunnen krijgen.

Verschillende raadsfracties, het wijkplatform Wierdensehoek en het regionaal reizigersoverleg ROCOV Twente hebben allemaal positief gereageerd op dit plan.

Op aandringen van de ChristenUnie-fractie heeft het college van B&W gisteren laten weten dat vervoerder Keolis, samen met provincie en gemeente, het plan gaat onderzoeken. Onderzocht worden bijvoorbeeld het draagvlak onder de wijkbewoners en het ontwerp van de aansluiting Mozartstraat-Wierdensestraat, aspecten waar de ChristenUnie eerder al aandacht voor vroeg. Ook zal de gemeenteraad betrokken worden bij het onderzoek.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20180305-vragen-bus-aalderinkshoek19,3 kBapplication/pdfdownload
C0.8 UIT (80802) Beantwoording vragen Christenunie buslijn Aalderinkshoek76,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2018 > maart