Alwin te Rietstap kandidaat wethouder namens ChristenUnie voor de gemeente Hardenberg

Alwin te Rietstapdinsdag 20 maart 2018 19:34

ChristenUnie Hardenberg schuift Alwin te Rietstap (38) uit Bergentheim naar voren als kandidaat-wethouder. Wanneer de ChristenUnie deelneemt aan een nieuw college is de ChristenUnie in staat om een jonge talentvolle kandidaat voor het wethouderschap te leveren. Te Rietstap is nu Statenlid en vice-fractievoorzitter van provinciale staten van Overijssel.

Nadat zittend wethouder Jannes Janssen heeft aangegeven niet verder te gaan als wethouder, heeft ChristenUnie Hardenberg een selectieprocedure opgestart om te komen een kandidaat-wethouder. De selectiecommissie heeft een voorkeur kandidaat geselecteerd en voorgedragen aan de fractie, het bestuur en de top van de nieuwe lijst. Deze hebben unaniem de voordracht overgenomen en Alwin te Rietstap als kandidaat aangewezen.

In de Provinciale Staten heeft Alwin te Rietstap verkeer en vervoer en cultuur en sociaal in zijn portefeuille. Hij heeft zich ook sterk gemaakt voor versterking van de spoorinfrastructuur, symbolisch het meest markant gemarkeerd door zijn pleidooi voor de terugkeer van een station in Bergentheim.

Lijstrekker Sake Christiaan Stelpstra ziet in Alwin te Rietstap een talentvolle ChristenUnie vertegenwoordiger. “Ik ben blij dat wij hem voor de gemeente Hardenberg kunnen behouden, bij collegedeelname. Door zijn werk in de Staten en zijn brede inzet voor de ChristenUnie heeft Alwin een groot netwerk weten op te bouwen binnen de partij en buiten de partij. Alwin kent de regio goed en heeft een goed beeld wat de positie van Hardenberg in Noordoost Overijssel is en kent het belang om hiervoor in te blijven zetten.”

Alwin te Rietstap woont zijn hele leven al in Hardenberg. Hij kent de kernen goed en woont zelf in Bergentheim. Als boerenzoon groeide hij op, op het platteland in Kloosterhaar waar zijn ouders een akkerbouwbedrijf hadden.

De ChristenUnie heeft gemeend duidelijkheid te moeten geven over de kandidatuur. De ChristenUnie is sinds de fusie coalitiepartner geweest in Hardenberg. De ChristenUnie hoopt dit voor te zetten, omdat wij een partij zijn die verantwoordelijkheid wil nemen. Om transparant te zijn en duidelijkheid te geven naar de kiezer is deze kandidatuur bekend gemaakt. Of de ChristenUnie daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de coalitie hangt af van de uitslag van de verkiezingen en de gesprekken die moeten leiden tot een nieuwe coalitie.

« Terug

Reacties op 'Alwin te Rietstap kandidaat wethouder namens ChristenUnie voor de gemeente Hardenberg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart