ChristenUnie Vechtdal maakt zich sterk voor Mobiliteitsmanifest

Manifestvrijdag 09 maart 2018 15:54

Een goede bereikbaarheid van gemeenten in het Vechtdal staat en valt met goede verbindingen in spoor, fietspaden en (vaar)wegen.
Een verbetering hiervan kan alleen worden bereikt in nauwe samenwerking en via een gemeenschappelijke investering van zowel het Rijk, de provincie als de betreffende gemeenten.
Deze kernboodschap hebben de ChristenUnie fracties van provinciale staten en de gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Twenterand vanmiddag als Mobiliteitsmanifest aangeboden aan ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins.

De ChristenUnie vindt het van groot belang dat er gemeenschappelijk wordt gewerkt aan een verdere ontwikkeling van duurzame vervoersvormen. Dit komt ten goede aan het gevoel van veiligheid en geeft een impuls aan aspecten als onderwijs en zorg en bevordert zowel de werkgelegenheid in het Vechtdal als de leefbaarheid in grotere en kleinere kernen.

In het manifest worden enkele concrete maatregelen genoemd. Op het gebied van het openbaar vervoer zijn dat o.a. het realiseren van volledig dubbel spoor door het Vechtdal, aansluiting bij Herfte optimaliseren, betere busverbindingen tussen kernen, ontwikkeling stationsomgeving van Hardenberg en realisatie van een station in Bergentheim.

Ten aanzien van het autogebruik pleit het manifest voor opwaardering van de N36 naar een A36 en een verbindingsas van A35 naar Drenthe, vergroten van de veiligheid van de N377 bij Nieuwleusen, optimaliseren van de N340 en een verbetering van de doorstroming van de A28 bij Zwolle en Harderwijk.

Ook wat betreft het fietsgebruik komt het manifest met een oproep voor realisatie van een fietssnelweg in het Vechtdal met cofinanciering vanuit het landelijk programma, het investeren in fietsvoorzieningen bij stations en het vergroten van de fietsveiligheid bij parallelwegen als de N340, N377 en N348.

Lees hier het MobiliteitsManifest

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Vechtdal maakt zich sterk voor Mobiliteitsmanifest'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart