ChristenUnie ziet voldoende fietsknelpunten in Ommen

IMG_0305maandag 19 maart 2018 08:38

‘Er valt nog genoeg te verbeteren aan fietsknelpunten in Ommen’, zo constateerde ChristenUnie Ommen afgelopen zaterdag. De ChristenUnie-kandidaten fietsten langs verschillende punten die door Ommer inwoners de partij hadden aangereikt. In het kader van fietsveiligheid voor kinderen had de ChristenUnie de actie opgezet, maar ook ouderen signaleerden de nodige knelpunten

                   

De start van de fietstocht begon bij de Balkerweg, waar Bettina Slotman de ChristenUnie-kandidaten wees op de onduidelijke routes en gevaarlijke oversteken. Automobilisten en vrachtverkeer houden te weinig rekening met fietsers, zo viel haar op. Bovendien is niet tot slecht aangegeven, dat het fietspad ineens over een stuk van 200 meter geen tweerichtingsverkeer meer is. Dat betekent dus dat fietsers doen wat hun goed uitkomt. Niemand houdt zich aan de regels. Bovendien wil je niet dat scholieren op die tijdstippen twee keer in korte tijd de weg moeten oversteken.

Rotonde bij Karwei

De rotonde bij Karwei stond ook op de lijst van gesignaleerde knelpunten. Lijsttrekker Frans van der Mooren merkte op, dat hij niet aan ‘tunnelvisie’ wil lijden, maar “een visie op een tunnel op deze plek met toenemend doorgaand verkeer door Ommen zou wel heel nuttig zijn. Op deze rotonde komt steeds meer druk”

                 

Bij de Danteweg en de aansluiting Kievitstraat-Chevaleraustraat  werd ook stilgestaan bij de onveilige oversteek op deze brede kruising. Voor het gebouw de Carrousel werd geconstateerd, dat de ingang bij de parkeerplaats van de bibliotheek veel wordt gebruikt als ‘korte route’ naar het Vechtdal College. Dat zorgt voor onoverzichtelijk verkeersgedrag, samen met de “scholierentractoren” die rijden naar het Carrousselplein.

Halen en brengen bij scholen

De verkeerssituatie bij de St. Bernardusschool kwam ook nadrukkelijk naar voren. Er is te weinig ruimte om kinderen te halen en te brengen. De woonwijk is er niet op berekend en bovendien worden straten als de Baron Bentinckstraat steeds vaker gebruikt als routes om het centrum te kunnen bereiken. Voor kinderen schept dat onveilige verkeerssituaties.  ChristenUnie-raadslid Gerard Marsman onderstreepte het probleem van de verkeersonveilige situatie. Hij zag ter plekke niet zo snel een adequate oplossing, maar constateerde dat dit wel een ernstig punt van aandacht moet zijn voor een toekomstig kindplein in een woonwijk. “Zeker als je dan scholen bij elkaar plaatst waar samen ongeveer 700 kinderen naar toe gaan.”

Vechtbrug

Fietsonveiligheid werd het meest nadrukkelijk gevoeld bij de Vechtbrug. “Aan beide zijden van de brug is het een en al onduidelijkheid voor fietsers. Mensen weten niet waar ze aan toe zijn. Gelukkig rijdt ook de automobilist langzaam, omdat zij zich ook onzeker voelen.” Door de andere inrichting van de Julianastraat en de situatie van fietsers bij de brug, zag Johan Wind (ChristenUnie) wel een lichte verbetering, maar geen echte oplossing. ‘De aanpassing kost veel geld, maar zorgt alleen voor een korte termijn perspectief."  De fietstour van de ChristenUnie sloot af bij het station. Daar stond vooral het verkeersgedrag centraal bij de oversteek van fietsers, die van het station komen.

Voor de ChristenUnie bood deze fietstour een mooie kans om te peilen hoe inwoners van Ommen de fietsveiligheid voor met name kinderen ervoeren. Conclusie: er is werk aan de winkel om de fietsveiligheid van Ommen te verbeteren. Vaak heeft het ook alles te maken met een bredere aanpak verkeer en doorstroming in Ommen, maar de aandacht voor fietsende kinderen en andere kwetsbare verkeersdeelnemers moet daar wel bij voorop staan.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie ziet voldoende fietsknelpunten in Ommen'

fatihin, fn (nurul) nom [1195860]
Geplaatst op: 03-04-2018 08:46
jual besi baja online jualbesibajaonline.com jualbesibajaonline jual besi wf jual besi h beam jual besi cnp jual besi unp jual besi beton jual besi plat jual besi siku jual pipa besi harga besi wf harga besi h beam harga besi cnp harga besi unp harga besi beton harga besi plat harga besi siku harga pipa besi distributor besi wf distributor besi h beam distributor besi beton distributor besi cnp distributor besi unp distributor besi plat distributor besi siku distributor besi pipa Jual besi baja plat astm a 283 grade a 285 grade c 70 c a 516 grade 70 harga distributor jakarta surabaya
Jual Harga Distributor Wear Plate Tahan Gesek Hardox 400 450 500
Jual Harga Distributor Wear Plate Tahan Gesek Abrex 400 450 500 Harga Jual Distributor Plat Boiler Tahan Panas Astm A 516 GR 70 Jual Harga Distributor Plate Boiler Tahan Panas Astm A 283 Gr c Distributor Plat Boiler Tahan Panas astm a 285 gr c Harga Jual Murah Disini Distributor Plat Tahan Gesek Waear Plate Creusabro 4800 8000 Harga Jual murah Harga Jual Distributor Pipa Boiler DIN 17175, EN 100126 P235 GH Vallorec, Sumitomo dan Benteler
undangan pernikahan kalender
undangan pernikahan bahasa inggris islam
undangan pernikahan islami
undangan pernikahan unik dan murah
undangan pernikahan modern
undangan pernikahan online
undangan pernikahan
undangan pernikahan amplop surat
undangan pernikahan simple
undangan pernikahan murah
undangan pernikahan unik
undangan pernikahan artis
undangan pernikahan modern
undangan pernikahan artis
undangan pernikahan arab
undangan pernikahan
undangan pernikahan
Pabrik Plat Bordes
Pabrik Plat Bordes
Pabrik besi siku
Pabrik Wiremesh Besi
Pabrik Plat besi plat kapal
undangan pernikahan mewah
Distributor Besi Pipa Baja Schedule 80
Pabrik Besi Hollow Baja
Pabrik besi hollow
Distributor besi beton
Distributor Wiremesh Besi
Distributor Wiremesh Besi
Pabrik pipa besi baja sch 40 sch 80

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart