Elf zorginstanties tekenen met ChristenUnie actieplan Waardig Ouder Worden

RD7A9805zaterdag 17 maart 2018 17:45

Samen met Tweede Kamerlid van de ChristenUnie Stieneke van der Graaf ondertekenden elf instanties in Kampen het actieplan Waardig Ouder Worden.

Van der Graaf was zaterdag naar Kampen gekomen om het actieplan extra te onderstrepen. Voor de ChristenUnie is het één van de speerpunten. Het actieplan spreekt de gezamenlijke ambitie uit om aan een waardevolle samenleving voor ouderen te werken. Onder andere de aanpak van eenzaamheid, Kampen als dementievriendelijke gemeente, goede ondersteuning voor mantelzorgers en een lokaal ouderenwoonakkoord met nieuwe woonvormen maken onderdeel uit van het actieplan.

De aanwezige vertegenwoordigers van ouderenbonden en zorginstellingen in Kampen zetten met overtuiging een handtekening op het bord. Onder de ondertekenaars waren PCOB Kampen, IJsselmuiden en Zalk, de Senioren Sociëteit, Welzijn Kampen, PGVZ, Curadomi Thuiszorg, NPV, Present, IJsselheem en Icare.

Kwaliteit van léven
De oorsprong ligt in het initiatief, begin 2017, van KBO-PCOB, ChristenUnie en Omroep Max in het Manifest Waardig Ouder Worden. Het Manifest is daarna ondertekend door politieke partijen als CDA en SP en vele maatschappelijke organisaties. In het Manifest wordt gepleit voor actiepunten waardoor het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen weer kan toenemen.

Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf benadrukte dat bij de laatste kabinetsformatie de actiepunten zijn meegenomen. Recent is door minister De Jonge een besluit genomen over een bedrag van 435 miljoen Euro dat extra wordt geïnvesteerd in de ouderenzorg (het zogenaamde Pact Ouderenzorg). Het Manifest Waardig Ouder Worden wordt hiervoor als leidraad benut.

Door de ChristenUnie Kampen is het manifest vertaald in een plaatselijk actieplan dat gezien wordt als een opdracht voor de nieuwe Raadsperiode 2018 - 2022. Dat kan de plaatselijk fractie niet zonder de inzet van de plaatselijke ouderenbonden en organisaties die betrokken zijn op de ouderen.

Op de foto: Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf en lijsttrekker Jan-Willem Schutte ondertekenen samen met ruim tien instanties het Actieplan Waardig Ouder Worden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan WOW412,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Elf zorginstanties tekenen met ChristenUnie actieplan Waardig Ouder Worden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart