Een waardevol gebaar van vriendschap en verbondenheid via de natuur

Petra (Queen P), Ruben en Jannydonderdag 15 maart 2018 21:26

De St. Ephrem bijentuin en imkerij van het St. Ephrem klooster in Glane is sinds 2017 actief en biedt sinds dit jaar haar bijenvolken ter adoptie aan via de website www.kloosterhoning.nl

Janny Joosten, ChristenUnie raadslid in Enschede, adopteerde een bijenkoningin en haar volk. Joosten: "Wij voelen ons verbonden met elkaar door ons geloof en vinden dat wij zorg moeten dragen voor de aarde die God ons gegeven heeft". Zoals de nijvere bijen terugkeren naar hun kast, waar de andere bijen er altijd voor zorgen dat het warm en schoon is, zo hoopt Janny dat de Syrisch-Orthodoxen zich thuisvoelen in Enschede.

Hoofdimker Ruben van der Kaap, verantwoordelijk voor de verzorging van de bijen, ziet nog een andere mooie metafoor in het leven van de bij. In het klooster wordt namelijk met groot ontzag voor de bij geïmkerd, ze is als een metafoor voor het leven. Zoals de bijen voor elkaar zorgen en hun leven in het teken staat van het versterken van het volk, zo ook zou de mens zich in moeten zetten voor het verbeteren van de wereld. Daarbij hoort het zorgen voor elkaar en voor de natuur. Dat past goed bij de visie van de ChristenUnie die duurzaamheid ontzettend belangrijk vindt en zich hiervoor inzet.

Op donderdag 15 maart bracht Janny met Petra Pelties een bezoek aan haar geadopteerde bijen en door het mooie weer kon ze de bijen van dichtbij zien!

De bijen zitten in de groeiende ChristenUnie kast en de koningin van het volk heeft de naam Queen P. (genoemd naar rapper Queen P. tevens aanwezig en kandidaat op de lijst van de ChristenUnie) gekregen. Nu is het wachten op het zomerse weer zodat de bijen weer heerlijk honing kunnen maken en wij hier wat van mogen mee snoepen! Wil je ook je eigen bijenvolk en haar koningin en kast een naam geven? Kijk dan op www.kloosterhoning.nl

« Terug

Reacties op 'Een waardevol gebaar van vriendschap en verbondenheid via de natuur'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart