5e op de kandidatenlijst van de ChristenUnie! Wie is dat?

Richarddonderdag 15 maart 2018 09:41

Als hekkensluiter van de top 5, stelt ook Richard Bremmer zich graag aan u voor!

Mijn naam is Richard Bremmer en ik ben gezegend met de vijfde plaats op de kieslijst voor de ChristenUnie in onze mooie gemeente Wierden. Ik ben 30 jaar en woon nu ruim een jaar in het centrum van Wierden.

Heeft het zin om me hier voor te stellen? Kom ik de komende periode wel in de Gemeenteraad? Ja, ik denk het wel. Toegegeven, de kans dat u zo massaal ChristenUnie stemt dat we de komende raadsperiode vijf zetels mogen bemensen, is niet heel groot. Ik sluit het ook niet uit, aangezien de ChristenUnie jaar in jaar uit al laat zien dat we streven naar breed gedragen en gezond beleid voor onze gemeente. We schuwen de investeringen niet, maar zijn kritisch op al te grote uitgaven aan projecten die misschien niet direct meerwaarde hebben. Maar een meer realistisch scenario is dat we groeien naar 4 zetels en vervolgens met een wethouder in Wierden laten zien dat de ChristenUnie niet alleen in de Raad, maar ook in het College waardevol is.
Maar... ik moet hier mezelf voorstellen. Ik heb mijn hele leven in meer of mindere mate in Wierden gewoond. Tijdens mijn studie heb ik in Zuidhorn en Groningen gewoond, maar was ik geregeld de weekenden in Wierden te vinden. In Groningen heb ik aan de RUG de bachelor Recht en Bestuur (Juridische Bestuurskunde) behaald. De master heb ik niet afgerond. In mijn studietijd ben ik ruim drie jaar met veel plezier lid geweest van de christelijke studentenvereniging Ichthus. De tijd in Groningen was erg leuk en leerzaam en misschien heb ik bij de studentenvereniging wel meer geleerd dan bij de studie.
Momenteel ben ik via Randstad als buschauffeur werkzaam bij Keolis/Syntus, dus u kunt me niet alleen in mijn ligfiets door Wierden en Enter zien gaan, maar ook in Lijn 80. Ik weet zowel als fietser alsook als buschauffeur dat de Dorpsstraat zuid in Enter wel echt een opknapbeurt behoeft.
Ik heb een brede interesse, maar als ik er wat moet uitlichten, kies ik specifiek voor mobiliteit, voor veilig en vlot van A naar B kunnen gaan met met name de fiets en het openbaar vervoer. Trottoirs moeten veilig zijn voor en voldoende ruimte bieden aan slechtzienden en mensen met rollator en kinderwagen. Hoewel het fantastisch is dat we overal met de auto kunnen komen, moeten met name de centra zo ingericht zijn dat je daar veilig kunt wandelen en fietsen.
Een ander punt is duurzaamheid. We staan aan de vooravond van een massale omslag van brandstofmotoren naar elektrisch aangedreven voertuigen. De gemeente is nu aan zet om te investeren in voldoende laadpalen daar waar mensen de auto niet op eigen terrein of voor de deur kunnen parkeren. Immers, wie een nieuwe auto wil kopen en een elektrisch aangedreven voertuig wil hebben, zal die stap niet zo snel maken als er geen mogelijkheid is om de auto op te laden.
Het laatste punt om hier uit te lichten is vrijheid. Ik ben als christen politiek actief, niet om alles wat ik voor mezelf belangrijk vind aan anderen als norm op te leggen, maar omdat ik ook vanuit mijn christen-zijn verbeterpunten zie voor deze maatschappij. En vrijheid speelt daarbij een belangrijke rol. Ik wil misschien wel vrij zijn om op elk willekeurig moment mijn boodschappen te kunnen doen, ook op zondag. Maar waar mijn vrijheid de vrijheid van de ander inperkt, is het goed dat de overheid namens ons allemaal grenzen stelt. De markt en de economie kennen geen grenzen, geen normen, zijn niet geïnteresseerd in het welbevinden van mensen. Daarom, omdat die kleine zelfstandige het niet volhoudt om 7 dagen per week te werken; omdat die werknemer al moeite had met het vinden van werk en van de markt maar voor lief moet nemen dat ie in het weekend niet thuis bij zijn gezin kan zijn, daarom stelt de overheid grenzen. Die grenzen moeten goed doordacht zijn en zinloze regeltjes die geen doel (meer) dienen en wel onze vrijheid inperken, moeten we zo snel mogelijk afschaffen. 
Maar, zoals gezegd, mijn interesses liggen veel breder. Ik nodig u dan ook van harte uit om contact met me op te nemen over wat u van belang vindt hier in de gemeente Wierden. Ik wil graag in gesprek over allerhande onderwerpen. Ik heb mezelf niet kandidaat gesteld om ieders problemen op te lossen. Ten eerste lukt dat niet, maar belangrijker is dat de oplossing voor de één een nieuw probleem voor de ander kan zijn. Maar door te luisteren naar de verschillende kanten van een verhaal is er misschien wel een oplossing te vinden die wellicht voor niemand de ultieme oplossing is, maar uiteindelijk wel voor allen samen de beste. 
Dat luisteren en het zoeken naar de beste oplossing voor iedereen is een taak van de gemeente. Ik wil me daar als nu nog steunfractielid van de ChristenUnie en hopelijk straks als Raadslid graag voor inzetten dat dat nog meer en beter gebeurt dan nu al het geval is

« Terug

Archief > 2018 > maart