ChristenUnie Ommen ziet belang van verkeersveiligheid op Beerzerhaar

FOTO4maandag 12 maart 2018 15:32

'Aandacht voor een verkeersveilige Beerzerhaar voor fietsers' kreeg Frans van der Mooren, lijsttrekker voor de ChristenUnie mee van de verkeersouders van de christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. Van der Mooren en de ChristenUnie waren op bezoek bij De Schakel om kennis te nemen van de verkeersonveiligheid ter plekke.

De school had zich gemeld bij de ChristenUnie in het kader van de actie ‘verkeersveiligheid voor kinderen’. De ChristenUnie vraagt daar deze week aandacht voor en sluit de actie zaterdag a.s. met een campagnefietstocht langs verkeersonveilige fietsplekken in Ommen af.

Fietsveiligheid in het algemeen en voor schoolkinderen speciaal vraagt aandacht in het verkeersbeleid vindt de ChristenUnie. In de nieuwe raadsperiode zal de fractie daar aandacht voor blijven vragen.

‘De Beerzerhaar is een smalle doorgaande weg die veel door werkverkeer richting  Hardenberg wordt gebruikt”, aldus de verkeersouders van De Schakel. “Over het algemeen wordt er veel te hard gereden en op snelheid wordt weinig gehandhaafd.” De school en de ouders vragen daar aandacht voor. Bovendien is de kruising op de Kloosterdijk een onveilige fietsoversteek. Kinderen uit Mariënberg zijn slecht zichtbaar voor automobilisten en de fietsoversteek vanaf de kant van de Beerzerhaar is sowieso onoverzichtelijk en onduidelijk. De verkeersouders van De Schakel pleitten voor een duidelijke fietsoversteekplaats, die zowel voor de fietsers als de automobilisten helder is.

« Terug

Archief > 2018 > maart