ChristenUnie Vechtdal maakt zich sterk voor Mobiliteitsmanifest

ManifestPrintzondag 11 maart 2018 13:55

Een goede bereikbaarheid van gemeenten in het Vechtdal staat en valt met goede verbindingen in spoor, fietspaden en (vaar)wegen. Een verbetering hiervan kan alleen worden bereikt in nauwe samenwerking en via een gemeenschappelijke investering van zowel het Rijk, de provincie als de betreffende gemeenten.

Deze kernboodschap hebben de ChristenUnie fracties van Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Twenterand en de fractie van de Provinciale Staten Overijssel vrijdagmiddag 9 maart 2017 als Mobiliteitsmanifest aangeboden aan ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins.

De ChristenUnie vindt het van groot belang dat er gemeenschappelijk wordt gewerkt aan een verdere ontwikkeling van duurzame vervoersvormen. Dit komt ten goede aan het gevoel van veiligheid en geeft een impuls aan aspecten als onderwijs en zorg en bevordert zowel de werkgelegenheid in het Vechtdal als de leefbaarheid in grotere en kleinere kernen.

Concrete maatregelen in het manifest
In het manifest worden enkele concrete maatregelen genoemd. Op het gebied van het openbaar vervoer zijn dat onder andere het realiseren van volledig dubbel spoor door het Vechtdal, aansluiting bij Herfte optimaliseren, betere busverbindingen tussen kernen, vergroten van de veiligheid en verbeteren van de doorstroming van de N377 bij Nieuwleusen, optimaliseren van de N340 en een verbetering van de doorstroming van de A28 bij Zwolle en Harderwijk. Ook wat betreft het fietsgebruik komt het manifest met een oproep voor realisatie van een fietssnelweg in het Vechtdal met cofinanciering vanuit het landelijk programma, het investeren in fietsvoorzieningen bij stations en het vergroten van de fietsveiligheid bij parallelwegen als de N340, N377 en N348.


Documenten:


MobiliteitsManifest Vechtdal

Poster MobiliteitsManifest Vechtdal

« Terug

Archief > 2018 > maart