ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins: “Komende jaren cruciaal voor N50 en scheepvaart”

SAM_0582zaterdag 10 maart 2018 17:01

Ondernemers uit Kampen hadden vrijdag de kans om met Tweede Kamerlid Eppo Bruins in gesprek te gaan over wat nodig is voor nog beter werkgeverschap. Uiteraard een veiligere N50, maar er was ook aandacht voor het structureel helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Havenondernemer van het jaar, Bert Weever, verzorgde één van de inleidingen. Verbreding van de Kornwerderzand sluizen bij de afsluitdijk is volgens hem van groot belang voor de scheepvaart in Kampen. Eppo Bruins kon dat beamen. “We hebben met een motie in de Tweede Kamer de nadruk gelegd op verbreiding van deze sluizen en een veilige N50.” Hij noemde de komende jaren cruciaal. “De regio moet hier samen met het Rijk optrekken. De gemeente en ChristenUnie moeten een pact sluiten met de partners die ook in de regering zitten. De komende jaren zijn hierin cruciaal.”

Waardevolle mensen
Directeur van Impact Rob Rikmanspoel hield een mooi betoog over het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij benadrukte het belang van gedeelde verantwoordelijkheid. “Mensen zijn waardevol en betekenisvol. Met Impact hebben we een belangrijke rol te vervullen. Maar Impact is van gemeente en daarmee van de ondernemer.”

Er was een breed gedragen oproep aan Den Haag om de Wajong anders in te richten zodat dit geen belemmering vormt voor doorstroom naar werk. Werk is van een antwoord op veel vragen uit de samenleving en zorgt voor besparing van zorgkosten. Bruins: “Werk moet in alle gevallen lonen. Dat is de inzet van het kabinetsbeleid en het beleid van de ChristenUnie. Het kan niet zo zijn dat er zekerheid verloren gaat en arbeiders slechter af zijn als er werk wordt aangenomen.”

Tot slot gaf Erik Postuma (Postuma AGF groothandel) een presentatie over circulaire economie. Zijn bedrijf is actief bezig om verspilling tegen te gaan. Hij loopt wel tegen regelgeving op en controle van de NVWA. Hij bedankt de gemeente Kampen voor de geboden kansen om uit te breiden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins: “Komende jaren cruciaal voor N50 en scheepvaart”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart