ChristenUnie ging op 9 maart opnieuw op de koffie; nu bij Oldenhaghen

808f8c8f-52e3-4034-a25f-e77dae32b74evrijdag 09 maart 2018 18:00

De ChristenUnie vindt dat wijksteunpunten een belangrijke functie hebben als ontmoetingsplaats voor bewoners en buurtbewoners. Tijdens dit bezoek kon de ChristenUnie horen hoe de ervaringen zijn van dit steunpunt in de zeeheldenbuurt van Ommen.

We werden gastvrij ontvangen door Ineke Otten lokatiemanager van wijksteunpunt Oldenhaghen en haar team bestaande uit 12 vaste krachten en een groot aantal vrijwilligers. Oldenhaghen fungeert naast wijksteunpunt ook als beschutte woonvorm voor 65 ouderen. Deze groep mensen zijn vanwege fysieke en cognitieve beperkingen beter af in deze woonvorm waar hen goede zorg wordt geboden. Tevens geeft dit centrum steun aan bewoners van een groot aantal aanleunwoningen.

Het relatief nieuwe Oldenhaghen gebouw heeft een Atrium inrichting, een grote binnenruimte, dat dit jaar nog zal worden aangepast om het Atrium karakter nog beter tot haar recht te laten komen.

Ineke Otten vertelde dat Oldenhaghen haar oude spilfunctie weer terug moet krijgen; goede en warme zorg voor mensen in deze buurt.

Het was een aangename en informatieve ontmoeting met bewoners en medewerkers en er waren leuke gesprekken tijdens het koffie drinken met een heerlijke petit four.
Tijdens deze ontmoeting werd door Gerard Marsman namens ChristenUnie een manifest 'ouderen waardevol' aangeboden aan afgevaardigden van PCOB, Marjan van der Bent en Ria Kremer en aan Ineke Otten voor Oldenhaghen. Dit onderstreepte hoe belangrijk ChristenUnie vindt dat ouderen een goede zorg krijgen en gezien worden als waardevol.

« Terug

Archief > 2018 > maart