ChristenUnie presenteert manifest 'Ouderen waardevol in Ommen'

cu_manifest_ouderen_digitaalvrijdag 09 maart 2018 15:30

Gerard Marsman, tweede man namens de ChristenUnie voor de Ommer raad, presenteerde vanochtend in de Oldenhaghen het manifest 'Ouderen waardevol in Ommen'. De eerste exemplaren van het manifest werden overhandigd aan Marjan van der Bent en Ria Kremer van de PCOB en Ineke Otten lokatiemanager van de Oldenhaghen.

Gerard Marsman noemde het belangrijk dat er meer aandacht komt voor eenzaamheid en onder ouderen. "Dat vraagstuk begint structureel te worden." Hij wilde ook dat er genoeg tijdelijke tussenopvang voor ouderen komt, zodat de periode van verblijf in een ziekenhuis en weer zelfstandig thuis kan worden overbrugd. Dat is nodig als je wilt dat ouderen ook langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
De ChristenUnie vindt ook aandacht voor Ommen als dementievriendelijke gemeente belangrijk. "Er is nog veel te doen aan bewustwording in de samenleving, maar ook in de inrichting van die samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om wandelroutes voor ouderen", aldus Gerard Marsman. Hij wil dat het beleid in Ommen getoetst wordt op de effecten voor ouderen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan verkeersplannen of aan de aandacht voor levensloop bestendig wonen. Marsman vroeg aan het eind ook aandacht voor het 'goede gesprek over waardig ouder' worden. Dan gaat het om de zingevingsvragen rond voltooid leven. Hij hoopt dat organisaties als de PCOB ook aan zulke zaken aandacht schenken.
Namens de PCOB reageerde voorzitter Van der Bent. Zij bedankte voor het manifest en het initiatief van de ChristenUnie. De ouderenorganisaties gaan de komende periode graag met de partijen in de Ommer politiek aan de slag met dit soort thema's. De PCOB vindt een wethouder, die ouderenbeleid integraal in portefeuille heeft belangrijk. De PCOB wil bovendien graag dat Ommen zich aansluit bij het landelijk ouderenpact.

« Terug

Archief > 2018 > maart