Scholieren hebben lol met ChristenUnie-kamerlid Eppo Bruins

Eppo Bruins, Astrid de Jong College Tourvrijdag 09 maart 2018 15:09

Zo’n honderd scholieren genoten vrijdag van een heuse College Tour, in de geest van het TV-programma van Twan Huys. Onder leiding van NPO-journaliste Astrid de Jong mochten jongeren van het Almere en Ichthus College alles vragen aan Tweede Kamerlid Eppo Bruins.

De ChristenUnie Kampen had het bezoek van Bruins georganiseerd. Voor even hoefde hij geen ministers of Kamerleden als Geert Wilders niet van repliek te dienen, maar moet hij antwoorden op niet alledaagse vragen. Gisbert bijvoorbeeld, wilde weten hoe Bruins zijn tanden poetst. Water, of eerst tandpasta op zijn tandenborstel? Het ijs was gebroken. “Ik vind het heerlijk om onder scholieren te zijn”, zei het 48-jarige Kamerlid, die onder andere onderwijs in zijn portefeuille heeft en ook het dossier Lelystad Airport.

Schop onder de kont

De ChristenUnie had de middelbare scholen van Kampen uitgenodigd en de zaal van Quintus was daarmee goed gevuld. Serieuze vragen kwamen er ook. Over werkloosheid bijvoorbeeld. “Wie niet kán werken, willen we heel graag helpen. Dat is onze opdracht. Zorg voor de weduwe, de wees, de arme. En wie niet wil werken, moet een schop onder de kont krijgen”, zei Bruins.

Een scholier merkte op dat hij het bijzonder vond dat D’66 en de ChristenUnie in één kabinet kunnen zitten. “We kijken heel verschillend naar het leven, dat merk je vooral bij de ethische thema’s. Maar we kunnen het ook verrassend goed met elkaar vinden. Dat komt omdat we allebei geen chagrijnige partij zijn, maar vooruit willen. We blijven niet hangen in het verleden, maar zien uit naar de toekomst.”

Echt boos worden

Wat hij als natuurkundige in de Tweede Kamer zoekt, vroeg een student. “Een goede vraag. Er zijn weinig Beta’s in de Tweede Kamer. Dat zijn er maar drie, om precies te zijn. Er zijn er te weinig die echt goed met getallen zijn. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik echt boos kan worden van dingen die niet goed gaan. Dan moet je dat zelf proberen te veranderen.”

Dat Bruins van alle markten thuis is, bewees hij door spontaan achter de pianovleugel plaats te nemen, die nog op het podium stond. “Bach”, vroeg hij; “Of iets moderners?”

« Terug

Reacties op 'Scholieren hebben lol met ChristenUnie-kamerlid Eppo Bruins'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart