ChristenUnie Zwolle heeft oog voor vaderschap

Brouwende Vaders1maandag 05 maart 2018 16:23

Informatie over opvoeden richt zich hoofdzakelijk op moeders. De impact die de vaders hebben, wordt nogal eens vergeten. De ChristenUnie Zwolle vraagt daarom aandacht voor het vaderschap. Het is goed om je af te vragen wat je rol als opvoeder is en hoe je die juist als man oppakt. Met wie praten vaders daar tegenwoordig nog over?

Onder het motto “Brouwende Vaders” nodigde kandidaat-raadslid Ronald Buitenhuis, zelf vader van 3 jonge kids, daarom Zwolse vaders uit om samen bier te brouwen en een openhartig gesprek te voeren over vader zijn. Zaterdag 3 maart kwamen zeventien vaders bijeen in een schuur aan de rand van Zwolle. Vaders van bijna 60 deelden hun ervaringen en jonge vaders vroegen zich af waarom aanstaande vaders niet standaard ouderschapsadvies krijgen. En terwijl suiker en gist al roerend werden toegevoegd, werden de gesprekken steeds persoonlijker. Dat wordt een mooi weerzien als over enkele weken het bier op de fles gaat!

Ronald Buitenhuis: “Het heeft me geraakt hoe open de vaders naar elkaar toe waren. We begonnen met een inspirerende inleiding van Theo Verboom over zijn visie op vaderschap. Dat ging gelijk al behoorlijk de diepte in. En lokte ook hele persoonlijke reacties uit. Toen we vervolgens in groepjes aan de slag gingen met het bier, ontstonden hele waardevolle gesprekken.

  

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Zwolle heeft oog voor vaderschap'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018 > maart