Weer een èchte bus door de Aalderinkshoek

IMG_20171123_104434vrijdag 24 november 2017 13:00

Eén keer per maand komen ze bij elkaar om over de politiek na te denken, een groepje actieve leden van de ChristenUnie in Almelo. In deze "denktank" ontstond het idee om de Aalderinkshoek weer een volwaardige buslijn te geven. OV-specialist Harrie Korte en raadslid Michiel van Heek gingen er mee aan de slag. Heel letterlijk, want ze zijn in een lege Syntus-bus gestapt en hebben de voorgestelde busroute proefondervindelijk zelf gereden.

Een half jaar geleden is stadsbus 25 (Aalderinkshoek) opgeheven en vervangen door buurtbus 525.  Dat zorgde voor problemen. De buurtbus rijdt pas vanaf 9 uur, en is daardoor geen optie voor woon-werkverkeer. Ook is de buurtbus te klein; soms moeten mensen achterblijven omdat er niet genoeg plek is.

Als oplossing stelt de ChristenUnie voor om lijn 80 (Wierden) over de Aalderinkshoek te laten rijden (zie het routekaartje hieronder). Lijn 525 kan dan vervallen.

De Aalderinkshoek krijgt dan weer een èchte bus, die de hele dag regelmatig rijdt. Bijkomend voordeel: lijn 80 wordt beter benut (via de Aalderinkshoek bedient deze lijn veel meer mensen dan langs de huidige route-Wierdensestraat).

Aandachtspunt is de aansluiting vanuit de Mozartstraat op de Wierdensestraat. Daar zal een (eenmalige) investering nodig zijn (bijvoorbeeld om het huidige fietspad geschikt te maken voor bussen).

De gemeente en de provincie zouden dit verkeerskundig en financieel verder uit moeten werken. De praktijk-rit die Michiel van Heek en Harrie Korte reden, biedt alvast goede vooruitzichten op een volwaardige buslijn door de Aalderinkshoek.

« Terug

Archief > 2017 > november