Iedereen doet mee: ChristenUnie wil extra geld voor maatwerk

Johannesdonderdag 01 januari 1970 19:14

De ChristenUnie wil dat de gemeente Zwolle geld uittrekt voor een maatwerkbudget om isolatie van volwassenen tegen te gaan en participatie te bevorderen. Volwassenen die weinig te besteden hebben, krijgen met dit maatwerkbudget de mogelijkheid om toch te participeren in de samenleving. De ChristenUnie hamert erop dat de drempels voor participatie zo laag mogelijk moeten zijn en er maatwerk is voor wie daarbij ondersteuning nodig heeft.

De afgelopen jaren heeft het college van burgemeester en wethouders al extra geld uitgetrokken voor de participatie van kinderen in Zwolle. ChristenUnie-raadslid Johannes de Vries is daar blij mee en wil nu dat een voorstel van het college zo wordt aangepast dat er ook €500.000 voor een maatwerkbudget voor volwassenparticipatie wordt ingesteld. Het maatwerkbudget komt daarmee in plaats van een ‘declaratieysteem’ waarbij generieke vergoedingen van steeds €60 worden uitgekeerd voor onder meer museumjaarkaarten en toegangskaartjes voor het zwembad.

Raadslid De Vries: "De gemeente moet aan mensen die in isolement dreigen te raken de vraag stellen: wat heb jij nodig om mee te kunnen doen in de samenleving? Welke ondersteuning van de gemeente heb je dan nodig? Dan kan het zijn dat je belang hebt bij een abonnement op het zwembad, maar net zo goed op een lidmaatschap van de plaatselijke harmonie. Maatwerk en in samenhang met de Zwollenaar en zijn gemeente zijn daarbij het uitgangspunt."

De ChristenUnie stelt voor om het maatwerkbudget van een half miljoen euro voor volwassenparticipatie laagdrempelig beschikbaar te stellen via onder meer de sociaal wijkteams en de consulenten werk & inkomen van de gemeente. Zij hebben immers veel contact met mensen voor wie isolatie een probleem is.

« Terug

Reacties op 'Iedereen doet mee: ChristenUnie wil extra geld voor maatwerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.